Cursus Spraakafzien / Horen en gehoord worden – Logopediepraktijk Meijer – Deventer

Logopediepraktijk Meijer

Communiceren is alles, daarom logopedie.

Cursus Spraakafzien / Horen en gehoord worden

Heeft u problemen met het verstaan van spraak, ook al heeft u een goed hoortoestel?
Veel mensen die niet goed kunnen horen, ervaren dit probleem. Vooral in rumoerige situaties helpt een hoortoestel niet altijd afdoende. Spraakafzien (liplezen) kan u dan een steuntje in de rug geven. Door goed te letten op de mondbewegingen en mimiek van uw gesprekspartner, begrijpt u vaak beter wat er gezegd wordt. Spraakafzien is iets natuurlijks, iets dat iedereen onbewust gebruikt. In deze cursus kunt u deze vaardigheid verder ontwikkelen.

In 12 lessen van een uur leert u in een kleine groep slechthorenden beter spraakafzien en krijgt u tips hoe u in de communicatie beter rekening kunt houden met uw slechthorendheid.
Naast spraakafzien wordt het trainingsprogramma “Horen en Gehoord Worden” gebruikt van het Audiologisch Centrum VUMC Amsterdam. Hierin komen verschillende luisterstrategieën aan de orde.
Het is erg prettig, als u tijdens de lessen iemand mee kan nemen, zodat die kan leren op welke manier hij of zij rekening kan houden met uw slechthorendheid.

De cursus wordt gedeclareerd als “groepsles logopedie” en zit in het basispakket van de zorgverzekering.
U kunt zich rechtstreeks aanmelden bij de praktijk. U heeft wel een verwijzing van uw huisarts of K.N.O.arts nodig.

Als u zich aanmeldt, komt u op een wachtlijst te staan. Zodra er enkele aanmeldingen zijn, kan er een nieuwe cursus starten.
Het tarief dat wordt gedeclareerd wordt jaarlijks landelijk bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit en hangt af van de groepsgrootte.
In overleg met de deelnemers wordt een dag en tijdstip afgesproken.

U kunt zich rechtstreeks bij de praktijk opgeven, tel. 0570 536617 of per e-mail: rita@logopediemeijer.nl

Na het volgen van een basiscursus kunt u uw vaardigheid verder trainen of opfrissen in vervolglessen die elk voor- en najaar worden georganiseerd.

Wilt u alvast eens uitproberen? Kijk eens op www.liplezenleren.nl bij “liplezer c.d.rom” bij tabblad liplezer online.

Enkele reacties van cursisten:

“Heel sceptisch begonnen in april met de cursus spraakafzien. Na twintig lessen is er een wereld voor ons opengegaan. Nogmaals hartelijk bedankt!”

“Al vlak na de start van de cursus merkte ik, dat mijn zus, die vrijwel geheel doof is, mij aanmerkelijk beter “verstaat”. Ik heb namelijk niet alleen zelf beter leren afzien. Ik weet nu ook hoe anderen mijn spraak beter bij mij afzien.”

“Kijk met tevredenheid terug op deze cursus die u op plezierige, maar ook deskundige wijze en met veel enthousiasme heeft gegeven.”“Ik zag er erg tegenop om deelnemer te worden, maar ben nu blij dat ik er bij mocht zijn.”

“Samenvattend kan ik aangeven, mede namens mijn vrouw die slechthorend is, dat het voor ons een belangrijke cursus is geweest met een bijzonder goede uitleg door Rita Meijer de logopedist. Kortom, we hadden deze cursus niet graag willen missen.”

”Ik ben zeer tevreden over de basiscursus. Goed opgebouwd, voldoende oefenmateriaal, gevarieerd en zeer prettig aangeboden. Interessant. Ik ga het spraakafzien zeker meer gebruiken in gesprekken.”

Kijk ook eens op de site van de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden www.stichtinghoormij.nl.