Wie werkt er in mijn praktijk – Logopediepraktijk Meijer – Deventer

Logopediepraktijk Meijer

Communiceren is alles, daarom logopedie.

Wie werkt er in mijn praktijk

Ik ben Rita Meijer. Al sinds 1984 werk ik met veel plezier als logopediste, eerst in verschillende instellingen en scholen. In 2001 ben ik in mijn eigen praktijk begonnen in Diepenveen. In 2009 is de praktijk verhuisd naar het nieuwe Gezondheidscentrum Borgele in het noorden van de stad Deventer.

Naast de gangbare stoornissen zoals spraak- en taalproblemen, begeleid ik mensen met neurologische spraak-, taal- en slikproblemen. Ik heb veel ervaring met kinderen met een schisis. Ik ben gecertificeerd ParkinsonNet-therapeut. Voor slechthorenden verzorg ik cursussen spraakafzien (liplezen). Zowel kinderen als volwassenen met een cochleair implantaat (c.i.) kunnen door mij worden begeleid. Ook worden veel mensen met stemklachten en ademproblemen (hyperventilatie, astma, COPD) naar mij verwezen. Ook mensen met chronische hoestklachten kunnen bij mij terecht.Kinderen met scheefstand van het gebit door verkeerd tonggedrag krijgen “oromyofunctionele therapie” (OMFT). Mensen die zijn geopereerd aan keelkanker leren “een tweede stem” aan.

Rita Meijer-Meijer


Ik heb de opleiding tot logopedist-akoepedist in 1980-1984 in Groningen gevolgd. Werkervaring heb ik opgedaan in het speciaal onderwijs (mytylschool en school voor slechthorenden en spraak-taalgestoorde kinderen), in verpleeghuizen en ziekenhuis, bij de GGD en in een vrijgevestigde praktijk. Ik ben momenteel voorzitter van samenwerkingsverband LOGIS Midden IJssel.

Leeftijd: 63
Opleiding: Logopedie-akoepedie Hogeschool Groningen
Logopedist sinds: 1984
Specialisme: schisis, slechthorendheid, C.I. , adem- en stemstoornissen, Parkinson, hoofd- halsoncologie, mimetherapie, verstaanbaarheid bij NT2
Wekelijkse aanwezigheid: gehele week bereikbaar; donderdags niet in praktijk aanwezig